17 / 07 / 2024

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararanı açıklamak için 22 Haziran'da toplanacak. Bu kapsamda dolar kurunun seyri belli olacak. Peki, dolar ne kadar, analistler dolara ilişkin neler söylüyor? İşte detaylar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Ayrıca 28 Mayıs seçiminin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve getirilmesiyle birlikte dolar 23 lirayı aştı. 

Selçuk Geçer dolardaki bu yükselişe dikkat çekerek''Bu seviyenin altını sakın bekelemiyin'' diyerek yeni beklentisini açıkladı.

Selçuk Geçer, seçimin ardından altı ayı işaret ederek dalgalanmarın olacağını ve bu dalgalanmardan sonra doların 35- 40 lira altında beklenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Zor günlerin geleceğine dikkat çeken Selçuk Geçer, "Buna sabretmek zorundayız. Sonrasında doğru modeller uygulanarak her şey belli bir dengeye oturtulabilir. 3 sene sonra 5 sene sonra Türkiye eski güçlü haline gelebilir" ifadelerini kullandı.

Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar rekor kıracağını açıklayarak, yatırmcıların ve dolar borcu olanların bu yükselişlere hazır olmalarını kaydetti.

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU? 18 HAZİRAN 2023 DOLAR/TL KURU

18 Haziran dolar/TL kuru yatırımcılar ve dolar alıp satmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar dolar ne kadar? Bugün dolar kaç TL oldu? Güncel dolar kuru ne kadar? sorularının yanıtlarına yanıt arıyor. Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 23,48 lira, satış fiyatı 23,53 liradan işlem görüyor. 

Öte yandan piyasaların merakla izlediği Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararı belli oldu. ABD Merkez Bankası (Fed),  toplantısında federal fonlama faizini piyasa beklentileri kapsamında yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttu.

Bu kapsamda Fed, 15 ay sonra ilk kez faiz oranınını artırmadı. Bu karar oy beraberliğiyle alındı.

Altın fiyatlarında son dakika! 18 Haziran 2023 altın fiyatlarını görenlerin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?


Geri Dön