02 / 05 / 2024

Dolar 30 TL olacak dedi, bir de üstüne tarih verdi. İşte o tarih

Dolar 30 TL olacak dedi, bir de üstüne tarih verdi. İşte o tarih

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 30 TL olacağını dile getirerek bir de üstüne tarih verdi. İşte Geçer'in konuyla ilgili açıklamaları.



Dolar fiyatlarındaki yüksekliğin ardından vatandaşların dolar fiyatlarına karşı ilgisi de yeniden arttı. Vatandaşlar önümüzdeki günlerde doların ne yöne doğru gideceğini merak ediyor. Ekonomistlerden de tahminler peş peşe gelmeye başladı. 

DOLAR KURUNA İLİŞKİN TAHMİNLER PAYLAŞIYOR 

Dolar kuruna dair paylaştığı tahminler ile sık sık gündeme gelen Selçuk Geçer, bir zamanlar davalık olmuştu. İsabetli tahminleriyle gündeme gelen ünlü ekonomist dolar kuruna dair yeni bir tahminde bulundu.

Dolar kurundaki yükselişin ardından yeni beklentilerini duyuran Selçuk Geçer, top Merkez Bankası'na attı. Merkez Bankası yıl sonu tahmininin 26 TL olduğunu belirtirken günümüzde tahminlerini aştığı görülüyor. Selçuk Geçer, "Yeni bir değerlendirme yapılıp dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkacak" iddiasında bulundu.

DOLARIN 30 TL OLACAĞI TARİHİ VERDİ

Dolar kurunun baskılanmasının doğru olmadığını savunan Selçuk Geçer, serbest bırakılmasının doğru bir hamle olacağını ifade etti. Dolar kurunun gerçek değerine yükselmesi halinde yabancıların geleceğini belirtti. Tahminleriyle gündemi sarsan uzman isim Temmuz ayının sonunda ya da Ağustos ayının ortalarında dolar kurunun 30 TL'ye yükseleceğinin bilgisini paylaştı.


Geri Dön