06 / 05 / 2024

'Dolar 35 lira olurdu' diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı

'Dolar 35 lira olurdu' diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı

Dolar kuru önümüzdeki günlerde kaç lira olacak. Dolar Pazartesi gününe yükselişle başladı ve yükselmeye de devam ediyor. Doların önümüzdeki günlerde kesin düşeceğini iddia eden Necmettin Batırel döviz kurunun nasıl düşeceğini tek tek anlattı.



İşte Batırel'in "doların kesin düşeceğine" ilişkin tezleri...

Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel, dolar kurunun yakın zamanda düşeceğini öne sürdü.

Beyaz TV'de ekranlara gelen Akılda Kalsın programına katılan Necmettin Batırel'den yine çok konuşulacak bir tahmin geldi.

Batırel yaptığı açıklamada, "Doların yükselmesi yüzde 100’ü aşmış. Enflasyon oranında artması lazım normalde. Bir köpük var. Burada vatandaş hükümetin kararlarının arkasında durmalı. Gidip neden dolar alıyorsunuz? Almayın ya. Dolar düşecek. Kesin düşecek. Bu düşüşe bağlı olarak enerji maliyetleri de gerileyecek. Türk lirası değer kazanırsa petrol de gerilerse akaryakıt fiyatları düşer. Devamında enflasyon geriler. Kur Korumalı Mevduat başarı oldu. KKM olmasaydı dolar 30-35 lira olurdu. Ortalık ayağa kalkardı" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön