29 / 04 / 2024

Dolar 8.15 seviyesine geriledi!

Dolar 8.15 seviyesine geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk enflasyon raporu sunumu sonrasında dolar/TL 8.15 seviyesine kadar geriledi.



Dolar/TL kurunda ilk işlemler 8.20 seviyesinde seyrederken, enflasyon raporu toplantısının ardından dolar/TL 8.15 civarına düştü.

Sputnik'te yer alan habere göre; Türkiye'nin risk primi 420 baz puandan işlem yaparken, gösterge tahvil faizi de yüzde 17.95 seviyesine düşüş gösterdi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi yüzde 1.65 seviyesinde olurken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrine devam ediyor.

Dolar 8.15 seviyesine geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporu, Türk varlık fiyatlamaları için günün en önemli gündem maddesi oldu. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ilk enflasyon raporu sunumunda sıkı para politikasının kararlılıkla uygulanacağını açıkladı. 

Dolar 8.15 seviyesine geriledi!

Kavcıoğlu, enflasyon beklentileriyle ilgili "2021 TÜFE tahmini yüzde 9.4'ten yüzde 12.2'ye revize edildi. 2022 TÜFE tahmini de yüzde 7'den yüzde 7.5'e revize edildi" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası 2021 sonu enflasyon tahminini yüzde 12,2'ye artırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön