16 / 05 / 2024

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, Euro ve altın için piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Yurt içindeki dolar ve altın fiyatlarını çok yakından ilgilendiren en kritik veri ABD’den geldi. Peki piyasalar nasıl etkilenecek? İşte detaylar...



ZİRVE YAPAN ENFLASYONLA BERABER EN SERT FAİZ ARTIŞI GELDİ

ABD’de geçen ay açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1 artarken, yıllık ise yüzde 8,6 artmış ve bu veriler Aralık 1981’den bu yana kaydedilen en yüksek artış olarak kayıtlara geçmişti.

Enflasyonun yükseliş eğiliminin sürdüğü ülkede enflasyonun yeniden 41 yılın zirvesine çıkmasının ardından ABD Merkez Bankası (FED) Haziran ayı toplantısında 75 baz puanla 1994'ten bu yana en hızlı faiz artışını yaşamıştı.

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

DOLAR ENDEKSİ ZİRVEDE

Piyasalarda enflasyon ve resesyon ikilemi arasında yön arayışı sürerken, ABD'de haftanın başından bu yana tahvil piyasalarında dalgalı bir seyir devam ediyor. Getiri eğrisi bazı varlıklarda terse dönmüş durumda. ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi ve 10 yıllık tahvil faizi arasındaki fark dün 12,4 baz puana kadar çıkarak son 15 yılın en yüksek farka işaret ederken, bugün de resesyon fiyatlamasını sürdürüyor. Diğer yandan, artan dolar talebiyle dolar endeksi 108,1'le son 20 yılın zirvesindeki seyrini sürdürüyor. Dolar/TL kuru şu aralarda 17,44 TL seviyesinden işlem görüyor.

Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın! Yatırımcıların gözü kulağı bu haberde! Dakikalar kaldı...

KYK faizleri silinecek mi? KYK faizleri ne zaman silinecek? Bakan canlı yayında açıkladı!

Altın ve dolarda endişeli bekleyiş! Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisinde! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön