05 / 05 / 2024

Altın ve dolarda endişeli bekleyiş! Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisinde! 

Altın ve dolarda endişeli bekleyiş! Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisinde! 

Piyasalar ABD enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor. Peki ABD haziran ayı verileri saat kaçta açıklanacak? Piyasalar ABD enflasyon verisinden nasıl etkilenecek? İşte detaylar...



Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed)  enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor.  ABD haziran ayı enflasyon verisi, bugün Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak.  Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun senelik bazda yüzde 8,8 oranında gerçekleşerek 41 yılın zirvesini yenilemesi yönünde.  ABD mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,6 oranında gelerek,  beklentileri aşmış ve 1981'den bu yana en yüksek oran olarak kayıtlara geçmişti.

Altın ve dolarda endişeli bekleyiş! Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisinde! 

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izleyeceği sıkılaşma politikasında yön belirleyici olduğu için oldukça kritik. Fed, enflasyonist riskin önününü kesmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde düzenlenecek. 

Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki toplantıyı işaret ederek '50 veya 75 baz puanlık faiz artışı olası' açıklamasını yapmıştı. Piyasa fiyatlamalarına bakıldığında, 75 baz puan faiz artışının kuvvetlendiğini göze çarpıyor. ABD haziran ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda, 75 baz puan faiz artışının daha da güçlenmesi bekleniyor. Peki ABD enflasyon verisi altın ve doları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön