18 / 05 / 2024

ABD fed enflasyon

ABD fed enflasyon

Piyasalar ABD enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor. Peki ABD haziran ayı verileri saat kaçta açıklanacak? Piyasalar ABD enflasyon verisinden nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Dolar 27 TL'de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kuru uzun zamandır aşamadığı ve çakılı kaldığı 27 TL seviyesinin az üzerinde işlem görürken, gözler ABD'nin enflasyon rakamlarına çevrildi.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerden düşük olmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif seyrediyor. İşte ayrıntılar...

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD Haziran ayı  enflasyon rakamları açıkladı. Buna göre haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

ABD fed enflasyon Haberi

ABD fed enflasyon

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed)  enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor.  ABD haziran ayı enflasyon verisi, bugün Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak.  Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun senelik bazda yüzde 8,8 oranında gerçekleşerek 41 yılın zirvesini yenilemesi yönünde.  ABD mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,6 oranında gelerek,  beklentileri aşmış ve 1981'den bu yana en yüksek oran olarak kayıtlara geçmişti.

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izleyeceği sıkılaşma politikasında yön belirleyici olduğu için oldukça kritik. Fed, enflasyonist riskin önününü kesmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde düzenlenecek. 

Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki toplantıyı işaret ederek '50 veya 75 baz puanlık faiz artışı olası' açıklamasını yapmıştı....