24 / 05 / 2024

fed enflasyon verisi

fed enflasyon verisi

Piyasalar ABD enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor. Peki ABD haziran ayı verileri saat kaçta açıklanacak? Piyasalar ABD enflasyon verisinden nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Emekli ve memur maaşına ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayındaki maaş artışı için zam oranlarını merakla bekliyor. Mayıs ayı için aylık enflasyon beklentisi yukarı yönlü değişti. Fakat senelik enflasyon tahmini ise geriledi. Memur ve emeklinin zam oranı için nihai 2 aylık enflasyon verisi beklendiği belirtildi.

19 yıllık altın hesabı şaşırttı! 1 milyon TL ile alınan altın 49 kilodan 512 grama düştü!

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin atacağı adımlarla ilgili ipucu vermesi beklenen enflasyon verisi öncesinde yatay seyrederken Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL ile hangi yıl kaç gram altın alındığını açıkladı.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Yabancı ekonomistler enflasyon verisini yorumladı: Merkez daha agresif olmalı!

Enflasyon verisi sonrası BloombergHT’ye değerlendirmelerde bulunan yabancı ekonomistler tüketici fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğin belirtirken, Merkez Bankası’nın agresif faiz artışları ile faiz ve enflasyon arasındaki makası daraltılması gerektiğini belirtti.

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerden düşük olmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif seyrediyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

ABD enflasyon verisi küresel altın piyasasını sarsabilir!

ABD enflasyon verisinin yarın açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarında sürpriz hareketler yaşanabilir. Uzmanlar, beklenmedik sonuçların küresel piyasalarda risk iştahını etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?

Haziran ayı enflasyon verisi bugün belli oldu. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki, yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir? İşte detaylar...

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlerken, bugün ise gözler ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.

Analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın

Bugün ABD'deki kritik enflasyon verisi altın ve dolar fiyatlarında etkili olacak. Ünlü analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın!

fed enflasyon verisi Haberi

fed enflasyon verisi

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed)  enflasyon verilerinin açıklamasını büyük merakla bekliyor.  ABD haziran ayı enflasyon verisi, bugün Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak.  Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun senelik bazda yüzde 8,8 oranında gerçekleşerek 41 yılın zirvesini yenilemesi yönünde.  ABD mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,6 oranında gelerek,  beklentileri aşmış ve 1981'den bu yana en yüksek oran olarak kayıtlara geçmişti.

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izleyeceği sıkılaşma politikasında yön belirleyici olduğu için oldukça kritik. Fed, enflasyonist riskin önününü kesmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde düzenlenecek. 

Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki toplantıyı işaret ederek '50 veya 75 baz puanlık faiz artışı olası' açıklamasını yapmıştı....