20 / 05 / 2024

Dolar beş gün içinde o rakamı görecek! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tüyleri diken diken yaptı

Dolar beş gün içinde o rakamı görecek! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tüyleri diken diken yaptı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için öngörülerine devam ediyor. Geçer, ağustos ayının bitimine birkaç gün kalmışken dolar tahminini yeniledi. Geçer, ağustos ayı tahminini verirken yıl sonu tahminini de açıkladı. İşte detaylar…



"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60 LİRA - 70 LİRA OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Geçer, ilerleyen zamanlarda uygulanan para politikalarının değişmediği şekilde doların yukarı fırlayacağını ifade etti.

Eğer bu politikalarında ısrar ederler ise direnirler ise kırılmanın olacağını belirten Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994 yılına götürür, dört beş katına kadar artışlar yaşarız. Bir anda 17 lira olarak gördüğümüz dolar kurunu 60 lira - 70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz fakat bu işin yalnız para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlamış değiller. Sadece algı ve söz ile yönetilemezsin" ifadelerini kullandı.

"BU BÖYLE KALAMAZ, DEVAM EDEMEZ"

Enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirme yaparken bunun kura yansımasının 30 lira - 35 lira bandını bulacağını ifade eden Geçer, % 80'e varan enflasyon için bunun sürpriz olmadığını da cümlelerine ekleyerek sözlerini, "Zaten biz şu anda 30 - 35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz fakat Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez" ifadeleri ile cümlelerini tamamladı.

Dolar beş gün içinde o rakamı görecek! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tüyleri diken diken yaptı

Bütün araç sahiplerini ilgilendiriyor! Milyon liralar ödeyebilirsiniz! Bunu sakın yapmayın

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! BIST 100 endeksinden yepyeni rekor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön