Kent Haberleri

Dolar birden 25 TL olacak! Satan bin pişman olacak! Doları olan resmen köşeyi dönecek!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan bomba dolar kuru tahmini geldi. Zelyut, doların 6 TL birden artarak 25 TL'ye çıkacağını öne sürdü. Yeniçağ yazarı Zelyut, doların 6 TL birden artarak 25 TL'ye çıkacağını iddia etti

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuruna ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Yeniçağ yazarı Zelyut, doların 6 TL birden artarak 25 TL'ye çıkacağını iddia etti.

Zelyut, ülkemizde döviz kıtlığı yaşandığını bunun nedenin ise ihracatımızın kuvvetli olmaması olduğunu açıkladı. İhracatın zayıfladığının altını çizen Zelyut, firmalarımızın ülkeye döviz getiremediğini söyledi.


 

Evren Devrim Zelyut, ayrıca şunları aktardı:

"2022 gibi hareketli geçen bir yılda 254 milyar dolar ihracat, 364 milyar dolar ithalat yaparak yılı -110 milyar dolarla bitirdik. Şimdi dışarıda daha sıkışık geçmeye aday bir yılda vereceğimiz açığın gerilemesini beklemiyoruz."

Zelyut daha sonrasında, "Açığın yaratacağı kur baskısının tüm mali tamponların harcandığı düşünülecek olursa ancak IMF gibi küresel bir kaynak ile yapılacak anlaşma ile hafifleyeceğini, aksi takdirde kurun 2023 sonbaharında 25 liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Zelyut tahminini son olarak şu şekilde noktaladı:

"Bu tahmini bize yaptıran bir gerekçe de Türkiye'de enflasyonun baz etkisi balonunu patlatacak olmasıdır. Enflasyon yukarı gittikçe Lira'daki değer kaybının istikrarlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz."

Peki, dolar ne kadar? Dolar kurunda son durum ne? İşte ayrıntılar...

DOLAR/TL NE KADAR OLDU?

Geçen yılın tamamında, büyük bölümü yılın ilk yarısında olmak üzere yüzde 29.6 değer yitiren TL bu sabah 08.46'da 18.7750/18.7815 ile düne göre yatay seyretti.

Ekim ayından bu yana yükseliş trendi içinde bulunan Borsa İstanbul 2 Ocak'ta zirveyi görmesinin ardından geçen altı işlem gününün beşinde düşüş kaydetti.

Endeks dün yüzde 5.2 gerileyerek kesintisiz düşüşünü üçüncü gününe taşıyarak 4,728.88 puandan kapandı. Endeks 2 Ocak'taki zirveden bu yana yedi işlem gününün altısında kayıpla kapanırken, zirveden bu yana düşüş yüzde 16.5'i buldu.

EURO/TL NE KADAR OLDU?

Serbest piyasada 20,2100 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 20,2120 lira olarak belirlendi.

Dün Euro'nun satış fiyatı ise 20,2220 lira olmuştu.

Euro/TL 11 Kasım 19,09 ile 2022 yılının zirvesini görmüştü. Bugün gün içi 20.25'i gören EuroTL paritesi yılın zirvesini gördü.

Gram altında dev rekor gelecek! Tarih resmen verildi! Hemen bakmayan sonra aklını kaçırır!
Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak son dakika müjdesi! Başvuranlar anında 5.671 TL para alacak!
Akbank'tan alışverişlerinizde oh dedirtecek kampanya! Çabuk olan mutluluktan havalara uçacak!