11 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 3 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 3 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 3 Mart Cuma günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,88 seviyesinde işlem görüyor. İşte 3 Mart Cuma kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 3 MART CUMA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar bugün de yani Mart’ın beşinci gününde de yatay bir seyrini koruyor. 3 Mart Cuma sabahında yani haftanın beşinci gününde dolar/TL, yeni güne yatay başlamasından hemen sonra saat 10.45 itibarıyla alış fiyatı 18,8860'ten işlem görürken, satış fiyatı da 18,8934’ten alıcı buldu.

Uluslararası piyasalara bakıldığı zaman dolar, ABD'de açıklanan güçlü ekonomik verilerin Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirmesi ile yedi haftanın zirvesini elde etti.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda euro/TL önceki kapanışını 20.0401 TL'den yapmıştı. Euro şu anda 20.0358 TL alış ve 20.0444 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de önceki kapanışını 22.6208 TL'den yaptı. Sterlin 22.6123 TL alış fiyatından, 22.6295 TL satış fiyatından el değiştirmektedir.

Dolar/TL 19’a yakın seviyelerde yatay bir seyir ile devam ederken, piyasalarda Şubat ayına dair enflasyon verileri ile 14 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenen seçimler öncesi siyaset takip ediliyor.

3 Mart 2023 Cuma gününün dolar yorumlarına bakıldığında ise durum şu şekilde; USDTRY paritesi ana resimde yükselen kanal içinde hareketine devam ediyor. Geniş bant aralığı olarak ekim ayından itibaren izlediğimiz bant aralığının üstünde ılımlı pozitif hareketini sürdürmektedir. Teknik olarak yatay direnç seviyesi 18.66 üzerinde yakın direnç olarak 19.00 seviyesini takip ediyoruz. Aşağı yönlü harekette 18.40 seviyesinin aşağısında 18.22 seviyesi destek olarak izlenebilmektedir.

DEĞER KAYBI DEVAM EDECEK Mİ?

ABD merkezli uluslararası finans şirketi Wells Fargo'nun uluslararası ekonomisti Brendan McKenna, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda endişeler ve geleneksel para politikalarından ayrılması nedeniyle Türk Lirası'nın değer kaybının devam edeceğine dair uyarıda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön