21 / 05 / 2024

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…



Söz konusu gelişmelerle 110,3 seviyesi ile Haziran 2002'den beri gördüğü en yüksek noktasına çıkan dolar endeksi, anlık olarak 110'un hemen altında dengelendi.

Avro/dolar paritesi 20 yılın en düşük sıralarına geriledi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu hafta içinde yapacağı toplantıda 75 baz puan faiz artırmasına yönelik karara kesin gözüyle bakılsa da, bölgede güçlenen enerji arz sıkıntıları avro/dolar paritesini baskılamayı sürdürüyor.

Bugün 0,9878'le Aralık 2002 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gören parite, şu sıralarda 0,9910'da dengelendi.

Sterlin/dolar paritesi ise 1,1443'le Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeden işlem görürken, tarihi dibine de yakın bir çizgi çiziyor. Parite şu aralar önceki kapanışın % 0,2 altında 1,1480 seviyesinde seyrediyor.

Güçlenen dolar endeksi altının ons fiyatını baskılamayı sürdürüyor. Üç haftadır düşüş eğiliminde ilerleyen altının ons fiyatı 1.711 dolardan işlem görüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön