04 / 05 / 2024

endeks

endeks

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsa yatırımcısının yüzü Ağustos ayında bankacılık finans sektörü endeksi ile güldü. Sektörel bazda en yüksek getiriyi ise ulaştırma endeksi sağladı.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Yatırımcı bu hafta borsada ne yapacak?

Bilanço sezonunun başladığı borsada endeks geçen haftayı rekorla tamamladı. Şu ana kadar 10 şirketin bilanço rakamları geldi. Bu hafta da bilançolar açıklanmaya devam edecek.

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

Yaşanan son gelişmelerin ardından yukarı seyrini sürdüren Borsa İstanbul, 4000 puan sınırına dayandı. Peki, endeks bu 4000 puan seviyesini aşabilir mi, geçerse yeni hedef kaç puan olur?

Tarımdaki çıkmaz büyüyor! Yüzde 135,06 oranında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 Ağustos ayı Tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Endeks ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,64, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 135,06 oranında, geçen yılın aralık ayına kıyasla yüzde 86,45 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 88,48 arttı.

İnşaat sektörü Eylül'de durağanlaştı! Bileşik Endeks 0,97 puan düştü!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2022 verileri belli oldu. İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2022'de sınırlı ölçüde geirleme gösterdi. İşte tüm ayrıntılar...

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ekonominin lokomotifi sanayide çarkların dönmeyi sürdürdüğünü açıklayarak, "Bayram tatili döneminde düşen endeks, ağustosta toparlanarak aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 1 arttı." dedi.

Borsada kaldıraç oranlarına yeni ayar

Takasbank tarafından yapılan son düzenlemeye göre pay ve paya dayalı endeks vadeli işlemlerinde kaldıraçlar düşürüldü. Açıklamada söz konusu kararın risk parametrelerinin ve piyasa koşullarının dikkate alınarak verildiği belirtildi.

Borsa hisselerinde son durum ne? Avrupa borsaları günü nasıl kapattı?

Borsada manipülasyon skandalı sonrası normalleşmeye dönüş çabası devam ederken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,90 puan yükselirken, Avrupa borsalarında ise kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3,12 artışla 403,03 puana çıktı.

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsa İstanbul'da son çeyrekte şirketlerin üçüncü çeyrekle ilgili bilançoları gelmeye başlayacak. Yatay seyreder endeks misse ve sektör bazında hareketlilikler yaşanacak.

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor kırıldı! BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor

Borsa İstanbul’da rekor seviye yeniden görüldü. BIST 100 ENDEKSİ % 0,53 artış gösterinde güne rekor seviyeden başladığını bildirdi. İşte detaylar…

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

İnşaat maliyetlerindeki artış iç pazardaki talebi düşürdü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) verilerine göre, İnşaat Malzemeleri İmalat Sanayi Bileşik Endeks’i haziran ayında 0,05 puanlık düşüşle 74,76 puana indi. Yılın geri kalanına yönelik beklentiler de zayıfladı.

endeks Haberi

endeks

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin KAP'a yaptıkları açıklamalar baz alınarak hesaplanan MKK Kar Endeksi bir yılda yaklaşık yüzde 197 oranında arttı. BIST'te işlem gören şirketlerin karlılığını gösteren endeks, 2022 yılının ikinci çeyreklik periyoduna ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 oranında artış gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2. çeyrek kar,ciro, dönemsel oranlar ve finansal oranlarına ilişkin tablolar MKK'nın internet sitesinde yayımlandı. 2. çeyrekte MKK Kâr Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 artarken bir önceki yılla karşılaştırıldığında ise yüzde 196,72 artış gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada BIST'te işlem gören şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladıkları finansal veriler kullanılarak hesaplanan endeksler, her çeyrek dönem için son bir yıllık karların/hasılatların toplamı esas alınarak, nominal bazda hesaplanıyor.
 Aynı...