05 / 05 / 2024

Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

 Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.



Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin KAP'a yaptıkları açıklamalar baz alınarak hesaplanan MKK Kar Endeksi bir yılda yaklaşık yüzde 197 oranında arttı. BIST'te işlem gören şirketlerin karlılığını gösteren endeks, 2022 yılının ikinci çeyreklik periyoduna ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 oranında artış gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2. çeyrek kar,ciro, dönemsel oranlar ve finansal oranlarına ilişkin tablolar MKK'nın internet sitesinde yayımlandı. 2. çeyrekte MKK Kâr Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 artarken bir önceki yılla karşılaştırıldığında ise yüzde 196,72 artış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön