18 / 05 / 2024

Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

 Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.



Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada BIST'te işlem gören şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladıkları finansal veriler kullanılarak hesaplanan endeksler, her çeyrek dönem için son bir yıllık karların/hasılatların toplamı esas alınarak, nominal bazda hesaplanıyor.
 Aynı kapsamda hesaplanan MKK Ciro Endeksi ise 2. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 29,26, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 113,39 oranında artış gösterdi. Merkezi Kayıt Kuruluşu ayrıca Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere ve BIST'e ilişkin ekonomik göstergelerin artırılması, yatırımcılara ve şirketlere bilgi akışının sağlanabilmesi amacıyla hazırlanan Dönemsel Finansal Oranlar ve 2016-2022 Ortalama Finansal Oranlar sayfaları da hazırlıyor. Hazırlanan bilgilendirme sayfalarında ise 30 finansal oran ile varlıklar, yükümlülükler, öz sermaye, dönem kârı ve hasılat kalemleri bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırılarak yatırımcılara ve akademik çalışma yapanlara yönelik kullanabilecekleri 5 değişim oranına yer veriliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön