04 / 05 / 2024

ralli

ralli

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsa yatırımcısının yüzü Ağustos ayında bankacılık finans sektörü endeksi ile güldü. Sektörel bazda en yüksek getiriyi ise ulaştırma endeksi sağladı.

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Seçimlerin ardından altın ve dolarda gerileme başlarken, gözler Borsa İstanbul’a çevrildi. Uzun süredir ralli bekleyen yatırımcısı için Ekonomist Filiz Eryılmaz borsada yükselişin başlayacağı tarihi açıkladı. Altın için yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

ABD istihdam verisi sonrası yeni haftada hisse senetleri piyasaları ralli yapıyor. Emtia tarafında ise iki ülkeden gelen açıklamalar etkisini gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya petrol arz kesintilerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

Ralli başlıyor! Emekli maaş zammı bankaları ateşledi! Promosyonlar 12 bin TL'ye çıktı! 

Emekli maaş zammı gündemde yer alırken bankalardan promosyon güncellemesi geldi. Yeni kampanyasını duyuran Akbank, emeklilere 10 bin lirası nakit promosyon olmak üzere 12 bin liraya kadar ödül sunuyor. İşte detaylar...

İslam Memiş: Altında Ekim rallisi, gram altın 2 bin lirayı aşacak! Hemen acilen buraya bakın, sonra pişman olmayın!

İslam Memiş, gram altının 2000 lira üzerine çıkacağını söyledi. Memiş, Ekim ayında dolar karşısındaki varlıklarda tekrar bir ralli beklediğini de açıkladı.

Küresel piyasalarda ralli devam ediyor! Gözler cuma günü ABD’de olacak!

ABD tahvil ihalelerinde en son 2008 krizi öncesi görülen fiyatlamalar yaşanırken hisse senedi endeksleri önemli global veriler öncesi ralli yapmaya devam ediyor.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Seçimden sonra Borsa İstanbul'da yaşanabilecek gelişmeler ile ilgili öngörüler merak ediliyor. Peki Borsada ralli gelir mi? İşte ayrıntılar...

Bitcoionde ralli ne zaman başlayacak? Analistlerin yorumu bakın ne oldu?

3 ünlü analist, Bitcoin için önemli tahminlerde bulundu: Ralli başlangıcı mı? Yatırımcılar nasıl hareket etmeli? Bu durumda ne yapılmalı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den net yanıt! Dövizde ralli olması söz konusu değil!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövizle ilgili son zamanlarda ortaya atılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek, seçim sonrası rallinin söz konusu olmadığını söyledi.

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsa İstanbul yaşanan deprem felaketlerinin ardından uğradığı ağır kayıplarının kısmen de olsa giderdi. Borsada deprem fiyatlamasının sona erdiğini belirten uzmanlara göre, seçim takviminin belli olmasıyla şimdi sıra seçim fiyatlamasına geldi.

Dünyanın en büyüğü uyardı! Çok bekledik altında ralliye hazır olun!

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs altında uzun süreli bir ralli tüm şartların oluştuğunu söyledi ve yatırımcılara hazırlıklı olun çağrısında bulundu.

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aşçıoğlu, borsada son günlerde yaşananlarla ilgili kesin konuştu. “Borsada ralli bitti!” diyen Aşçıoğlu, borsanın neden son günlerde düşüşte olduğu ve önümüzdeki dönemde yaşanacak olanlar hakkındaki öngörülerini de paylaştı.

Petrolde beklenen ralli mi? Fiyatlar sabahın ilk saatlerinde yükselmeye başladı!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru talepteki daralma ve özellikle Avrupa’da kış aylarının ılık seyretmesi nedeniyle oldukça gerileyen petrol fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Peki bu yükselişin nedeni ne?..

ralli Haberi

ralli

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin KAP'a yaptıkları açıklamalar baz alınarak hesaplanan MKK Kar Endeksi bir yılda yaklaşık yüzde 197 oranında arttı. BIST'te işlem gören şirketlerin karlılığını gösteren endeks, 2022 yılının ikinci çeyreklik periyoduna ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 oranında artış gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2. çeyrek kar,ciro, dönemsel oranlar ve finansal oranlarına ilişkin tablolar MKK'nın internet sitesinde yayımlandı. 2. çeyrekte MKK Kâr Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,69 artarken bir önceki yılla karşılaştırıldığında ise yüzde 196,72 artış gösterdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada BIST'te işlem gören şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladıkları finansal veriler kullanılarak hesaplanan endeksler, her çeyrek dönem için son bir yıllık karların/hasılatların toplamı esas alınarak, nominal bazda hesaplanıyor.
 Aynı...