16 / 05 / 2024

Dolar kahini akılları aldı! Selçuk Geçer altın için zirve tarihi duyurdu! Altın için son fırsatlar!

Dolar kahini akılları aldı! Selçuk Geçer altın için zirve tarihi duyurdu! Altın için son fırsatlar!

Selçuk Geçer, altının ne zaman yükselişe geçeceğini açıkladı. İşte detaylar!



DOLAR KAHİNİNDEN TENİ YORUMLAR!

Dolar kahini olarak anılan Selçuk Geçer altın hakkında değerlendirme yaptı. Ünlü ekonomist, altın almak isteyen kişilere, çok önemli uyarılarda bulundu ve altının yükseleceği ve düşebileceği tarihleri sıraladı. Geçer, altın için yılın son alım fırsatını da duyurdu.

Ünlü ekonomist Geçer, altındaki artışların beklendiğini ama beklenenden önce gerçekleştiğini dile getirerek, altının zirveyi gördüğüne dair söylentilere karşı da mesafeli olunması gerektiğini vurguladı. Altın fiyatlarının tekrar artacağının altını çizen Selçuk Geçer altının yükseleceği gerçek değerler hakkında ise şunları söyledi;

MAYIS VE HAZİRAN AYLARINA DİKKAT EDİLMELİ!

"Altının yükselişine dair yıllardır değişmeyen, 2 faktör yer alıyor. Bunlardan ilki, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faizlerin yükseltilmeyeceğine dair piyasalara net bir mesaj verilmesidir. Geçtiğimiz ay itibari ile de paylaşılan son ekonomik veriler ve 21 ile 22 Mart tarihinde yapılan FED toplantısının tutanakları açık bir şekilde belirtiyor ki, mayıs ya da haziran itibari ile faiz artırımlarına son verilecek.

Geçtiğimiz aylarda ise herkesin beklentisi en iyimser ihtimal ile haziran aylarında son kez 25 baz puanlık bir artış yaşanacağı, ardından da gelecek verilere bakıldığı zaman ise beklemeye geçileceğiydi ama alınan sert önlemler ile birlikte ABD ekonomisi, beklenenden daha erken soğutulmuş haldedir. Bu yüzden şu sırlarda görünen o ki, FED son olarak Mayıs ayında bir 25 baz puanlık artış meydana gelecektir.

Yine de bu hal, FED'in yılın geri kalanında faizlerde indirim yapacağı anlamına gelmez. İlk önce 2023 sonuna kadar faizlerde bir indirim beklemek hiç gerçekçi bir tahmin değildir. Altının yükselmesi için de mutlaka böyle bir karar verilmesi gerekmez. Faiz kararları ve sıkı para politikaları altında ezilerek beklediği hareketi yapamayan ons, şu sıralarda hiçbir engele aldırış etmeden zirveye doğru ilk adımlarını atmış durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön