29 / 04 / 2024

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar 2022'yi kaç TL'de kapatacak?

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar 2022'yi kaç TL'de kapatacak?

'Dolar kahini' olarak tanınan Selçuk Geçer, dolar kurunun 2022 yılını kaç TL seviyesinde kapatacağını açıkladı.



Yatırımcıların, yorumlarını merakla beklediği Selçuk Geçer'den dolar kuruna dair çarpıcı bir analiz geldi.

Doların 2022 senesini 20 TL'nin üzerinde kapayacağını savunan deneyimli ekonomist, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası beklenti anketindeki hedefler gerçekçi değil ama onlar da yıl sonuna yakın yüksek dolar kurunu konuşmaya devam ederler." 

Öte yandan Geçer, dolar kurunun yükselişe geçeceğini de sözlerine ekledi.

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar 2022 yi kaç TL de kapatacak?

İSLAM MEMİŞ DE "ARTACAK" DEDİ

Dolar TL 18.69-18.72 seviyesinde haftaya başladı. Geri çekildiğini görüyoruz. Dolar endeksinde geri çekilme gördük. 111.80'lere gerileyen bir dolar endeksi vardı, dalgalanma buradan gerçekleşti. Pozitif görünüm devam ediyor. Bant aralıklarına dikkat ederek karar vermeniz gerekiyor. Euro, dolara kıyasla yine bant aralığı fazla. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararı var, muhtemelen 75 baz puanlık faiz artırımı yapacak. Bu gelirse belli seviyelere görülebilir euro dolar paritesinde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön