29 / 04 / 2024

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu hafta kaç TL olacak?

Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu hafta kaç TL olacak?

'Döviz kurlarının kahini' olarak bilinen Selçuk Geçer, doların bu hafta 19 TL'yi göreceğini ve kademeli olarak 30 TL'ye ulaşacağını söyledi.



Dolardaki istikrarlı artış devam ederken, Selçuk Geçer'den gündeme bomba gibi düşen bir yorum geldi.

Doların içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde 19 TL'ye dayanacağını öne süren deneyimli ekonomist, doların 30 TL'ye kadar yükseleceğini savundu.

Geçer önümüzdeki günlerde doların penceresinde neler yaşanacağını açıkladı.

Dolar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasından sonra yükselişine hız kesmeden devam ediyor. Doların 18.55 lira sınırını aştığı bu günlerde ekonomist Selçuk Geçer dolar tahminini revize etti.

DOLARDAKİ HER ARTIŞ POMPAYA YANSIYOR

Selçuk Geçer "Dolar kurundaki artışın akaryakıt fiyatlarından başlayarak her şeye yansıdığını artık bilmeyen kalmadı. Önceki gün dolar kuruna bağlı olarak benzinin litresine 1 lira 42 kuruşluk zam geldi. Bu akşamda benzine zam bekleniyor. Bu zamların en önemli sebebi dolar kurundaki artış" dedi.

"2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı" diyen Selçuk Geçer, sözlerini şöyle sürdü:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön