18 / 05 / 2024

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve

Altın ve Para Piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, ekonominin durumu ve doların gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



"DEĞERLİ BİR PARAN VARSA ÜLKENİ YABANCILARA TESLİM ETMİŞSİNDİR"

"Senin para biriminin değerli ya da değersiz olması gibi bir şey yok ki. Zaten çok değerli bir para birimin varsa sen ülkeni yabancılara teslim etmişsin, yabancıların pazarı haline gelmesine sebep olmuşsun bu coğrafyanın"

"EN BÜYÜK ZARARI TÜRKİYE GÖRÜR"

"Şimdilik kontrollü enflasyon işlerine geliyor. Enflasyon yüzde 9'ların üzerinde çift haneli gelirse ki gelme ihtimali yüksek bir anda 100 baz puanlık faiz artırımı yapılabilir. Bu da bizi 4,5-5 bandına götürür. Bize ne zararı olur ABD bu kadar faizi artırırsa? Piyasalar çalkalanır. Ama en büyük zararı gelişmekte olan ülkeler, başta da Türkiye görür. Çünkü Türkiye gelişmekte olan diğer ülkelerden ayrıştı. Faiz olarak, enflasyon, ödemelerdeki risk olarak, merkez bankası rezervi olarak, döviz açığı olarak her açıdan ayrıştı."

"YENİ ZAMLAR, YENİ FAKİRLEŞME, YENİ ENFLASYON"

"Kur korumalıda bütçe etkilerini görmeye başladık. 21 milyar liralık bütçe etkisi var şu anda kur korumalının. Dolar yükseldikçe bütçeye etkisi daha da artacak. Bu, yeni zamlar, yeni fakirleşme, yeni enflasyon anlamına geliyor. Çünkü yönetilen ve yönlendirilen fiyatlardaki artışı işaret ediyor."

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

"AĞLARSIN SONRA"

"Birileri kur korumalıdan zenginleştiğini sanmasın. Kur korumalıdan gelen enflasyonla gider. Bugün kur korumalıdan alırsın, ufak yatırımcı olarak. Vay be ne para kazandık dersin. Ama bir bakarsın benzin 50-55-60 lira olmuş. Ağlarsın sonra."

"TÜRKİYE EKONOMİNİN GERÇEKLERİYLE YÜZLEŞMEZSE..."

"Türkiye para bulmakta daha da zorlanacak. Türkiye ekonominin gerçekleriyle yüzleşip, ekonominin gerçeklerine dönmezse, para politikaları ile bu işi yönetmeye çalışır ise çok net şekilde biz de ne dolar yerinde durur ne enflasyon yerinde durur ne de biz yerimizde dururuz"

Editörün Notu: Bu haber  14 Temmuz 2022, saat 23.59'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 47 kuruş, euro 17 lira 52 kuruş, altının gramı ise 961 lira 23 kuruş değerindedir.

İslam Memiş yatırımcıları uyardı, dolar için rakam verdi!

Tatil sonrası beklenen haber geldi! Altında rekor dalgalanma

Piyasa nefesini tuttu Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor! İşte masadaki seçenekler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön