08 / 07 / 2024

Dolar kuru neden sabitlendi?

Dolar kuru neden sabitlendi?

Dolar son bir aydır yatay halde setrini sürdürüyor ve analistler de dolarda 30 TL'nin altını dillendirse de Merkez Bankası'nın sene sonu dolar tahminlerinde dolar 36 Türk Lirası olarak açıklandı.



Merkez Bankası Eski Başekonomisti Hakan Kara, doların neden sabit olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Seçimden önce dolar kurunda yaşanan hareketlilik yerini yatay seyre bırakmış durumda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, dolar kuruna ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmeler yaptı. Prof. Dr. Kara, yatay seyreden dolar kuruna ilişkin Merkez Bankası'nı gösterdi.

Merkez Bankası’nın seçimden sonra satın aldığı dövizin toplamı 48.8 milyar dolara kadar çıktı yani 50 milyar dolara kadar dayanmış oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verileri, yerel seçimi takip eden 1,5 ayda, 42 milyar dolar ile rekor bir hızda rezerv birikimi yaptığını da gösterdi.

Söz konusu gelişmelerle birlikte dolar/TL, yatay seyrinin sürdürerek haftayı 32,22 TL seviyesinde kapattı.

TL, SINIRLI DEĞERLENDİ

Mayıs ayında Türk L, bugüne kadarki bölümünde de yatay seyretti.

Dolar kuru neden sabitlendi?

DOLAR KURUNDA MERKEZ BANKASI ETKİSİ

halktv.com.tr'de yer alan içerik kapsamında; Bu gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından yatay seyreden dolar kuruna ilişkin Merkez Bankası'nı işaret eden Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, şu ifadelere yer verdi: "Sermaye girişi ve ters dolarizasyonun hızlanması ile döviz arzı çok hızlı arttı. Merkez Bankası rekor döviz alımları yaparak hem TL'nin fazla değerlenmesine izin vermiyor, hem de rezerv biriktirmiş oluyor. TCMB son 5 haftada 35 milyar dolar aldı. Öte yandan, yaklaşık olarak 20 milyarı yabancı girişinden ve 15 milyarı da yerleşiklerin döviz-Türk Lirası geçişlerinden (kredi ve mevduat) kaynaklanıyor." ifade edildi.

Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı! Yatırımcıları uyardı! İşler karışıyor, uzak durun!

'Dolar düşmedi' diyen Selçuk Geçer uyardı! Doların 27 TL olması gerekirdi! Hayra alamet değil...

Standard Poor's yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Rakamı görenler inanamadı!

Dolar 7,5 TL birden fırlayacak! Tam tarih verildi! Anket sonucu net! Doları olan baksın...

Dolar neden düşüyor? Dolar yatırımcılarının etekleri tutuştu! Kapalıçarşı'da dolar ne kadar oldu?

 


Geri Dön