28 / 04 / 2024

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.



Döviz kurlarının dalgalı seyrettiği bu süreçte, Hakan Kara'nın yaptığı açıklama, piyasalar ve ekonomi uzmanları tarafından yakından takip edilmektedir. Ekonomik kriz ve enflasyonist baskının gölgesinde, doların düşüşüne dair açıklamalar, şu an pek çok kişi tarafından takip edilmektedir.  Hakan Kara'nın yaptığı bu açıklamada, doların düşüşünü etkileyen faktörler ve analizleri merakla beklenmektedir. İşte Türkiye ekonomisinin şu an gündeminde olan dolar düşüşü ilgili Kara’dan gelen dikkat çekici açıklamanın detayları…

27 TL’ye kadar çıkan dolar artışının temel nedeni

Merkez Bankası'nın faiz kararı ve enflasyon baskı piyasadaki dalgalanmalara neden olan temel faktörler arasında yer alıyor.  Geçtiğimiz kısa süre önce 27 TL rekorunu kıran dolar, şu an az da olsa düşüşte. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eski başekonomisti bu konu ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Kara, TCMB'nin 5 Haziran'dan sonra nette 20 milyar dolardan fazla alım yapmasının seçim sonrası dolar kurunun artışına neden olduğunu ifade  etti. Geçen hafta da nette Merkez Bankası'nın tekrar satıcı olarak göründüğünü belirtti.


Geri Dön