Ekonomi

Dolar tarihi rekorunu kırdı! 1 doları bile olanlar bakmadan geçmeyin

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararının sonrasında dolar kuru 18,38 TL zirvesi ile tarihi rekorunu yenileyerek zirveye yerleşti. Dolar/TL bugün 18,38 seviyesini gördü ve 20 Aralık 2021 tarihinde gördüğü 18,36’lık zirveyi geçti

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL bugün 18,38 seviyesini gördü ve 20 Aralık 2021 tarihinde gördüğü 18,36’lık zirveyi geçti. 

DOLAR TARİHİ REKORUNU KIRDI

Dolar/TL kuru 22 EYlül 2022 Perşembe günü 18,38 TL seviyesi ile tarihi rekorunu kırdı. Ekonomi gündeminden düşmeye dolar gelişmiş tüm ülke para birimleri karşısında değer kazanarak zirveye çıktı.


DOLARDA SON DURUM

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Dolar enkdesi bugün 110,795 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kuru ise bugün şu dakikalarda 18,36 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 0,98 seviyesinden değerleniyor.

 

 


 

FED SIKILAŞTIRMA POLİTİKALARINA DEVAM EDECEK

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini peş peşe üçüncü defa 75 baz puan artışla yüzde 3,00-3,25 aralığına yükselterek faizlerin yılın geri kalanında artmaya devam edeceğine işaret etti.

PİYASALARDA BUGÜN

Dün açıklanan Fed faiz kararından sonra bugün de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Piyasalar bugün Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını takip edecek.

TCMB’nin faiz için bir önceki toplantısında “yeterli” tanımlamasını yapması nedeni ile Reuters anketinde bu ay için beklenti politika faizinin yüzde 13 oranında sabit tutacağı yönünde. Sayıca az da olsa faiz indirimi olabileceğide beklentiler arasında yer alıyor. 

TCMB faiz indirimiyle beraber önce döviz, sonra ardından kredi ve tahvil piyasasında da kendisini daha belirleyici konuma getirecek adımlar da atmıştı.

TCMB’nin kredilerde atacağı adımlara yönelik bir önceki Para Politikası Kurulu (PPK) metninde net bir mesaj da vermiş olması ve ardından da adımlarını açıklamış olması nedeniyle bugün metinde yapılacak değişiklikler de takip edilecekler arasında yer alıyor.

TCMB’nin faiz kararı bugün saat 14.00’da açıklanacak. Bugün ayrıca eylül ayı tüketici güven endeksi ve TCMB, haftalık para ve banka, rezerv, menkul kıymet verileri de belli olacak.

Fırtına değil kasırga geliyor! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar yarından sonra böyle olacak

Dolar 2 ay sonra işte bu rakamı görecek! Analistler peş peşe açıkladı, gören inanamadı! Hemen bakın!

Elinde 1 doları bile olanlar hemen bakın!  Dolar gözünü zirveye dikti geliyor