28 / 04 / 2024

Dolar yarın bu kadar olacak! Bu rakam ortalığı karıştıracak!

Dolar yarın bu kadar olacak! Bu rakam ortalığı karıştıracak!

Analistler dolar için dikkat çeken açıklamalar yapıldı. Dolar yarın bu kadar olacak! Hemen bakın! İşte ayrıntılar…



Ekim’de ABD TÜFE verilerinin açıklanması ile doların Kasım’da güç kazanacağı düşüncesi arttı. Analistler doların sadece 24 saat sonra bu rakamı göreceğini açıkladı. Dolar sadece 24 saat sonra uçuşa geçecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0.4 oranında yükselerek yıllık bazda yüzde 8.2 yükseldi. Bu rakam beklentilerin üzerinde kaydedildi. Beklentileri geçen TÜFE verileri, kalıcı enflasyonist baskı düşüncelerini de artırdı.

Dolar yarın bu kadar olacak! Bu rakam ortalığı karıştıracak!

Bu veriler ile beraber ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım’da dördüncü kez faiz oranlarını 75 baz puan artıracağı iddia edilmeye başlandı. Bu da doların daha güçleneceğini ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön