Ekonomi

Dolarda 20 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam görenlerin aklını alacak! Çabuk bakın...

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Son dakika verilerine göre dolar şimdi 20 yıl sonra bir ilk yaşıyor. Dolar öyle bir rakama yükseldi ki görenlerin aklını alacak! Çabuk bakın... Dolar şuan itibariyle 20 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor

Dolar/TL'de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Dolar şuan itibariyle 20 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor. Dolar kuru atak yaptı. Çabuk bakın! İşte dolar/TL son dakika gelişmesi...

DOLARDA SON DAKİKA

Fed Başkanı Powell'ın Cuma günü Jackson Hole toplantılarında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceğine yönelik gelen mesajları doları önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı.

CBA ekonomistleri tarafından yapılan değerlendirmede "Powell, bazı piyasa katılımcılarının beklediği gibi güvercin bir tutum içinde olmadıkları açıkça ortaya koydu. Dolar Endeksi'nin bu hafta 110 seviyesine doğru gitmesini bekliyoruz. Piyasa katılımcıları büyük merkez bankalarının daha agresif şekilde faiz artırmaya devam edeceklerini fiyatlamayı sürdürecekler" ifadelerine yer verdiler.

Küresel piyasalarda negatif bir görünüm hakim. Bunun nedeni ise, Fed’in eylül toplantısında 75 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamaların güçlenmesi oldu.

20 YIL SONRA BİR İLK...

Yeni haftaya giriş yaparken dolar güçlenmeye devam ediyor. ABD 10 yıllık faizi yüzde 3,11 seviyesinin üzerine çıktı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan toplantının ardından bugün, Dolar enkdeksi,  109,44 seviyesine yükselerek, 20 yıldan sonra bir ilk yaşandı. 

Yurtiçi piyasalarda  dolar/TL 18,17 ve Euro/TL 18,02 seviyelerinde işlem görüyor.

Petrol fiyatları, OPEC arz kesintisi beklentisi ve talep büyümesi ile yükselmeye devam ediyor. Brent petrol 101 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrol 94 doların üzerinde.

Fed beklentileri sonrası spot altın yüzde 1 seviyesine yakın bir düşüş kaydederken 1,722 dolardan işlem görüyor.

PİYASALARDA KRİTİK GELİŞME

Piyasalar bu hafta da kritik gelişmeler yaşanacak. Bu hafta ABD'de tarım dışı istihdam verileri takip edecek. Temmuz ayı tarım dışı istihdam rakamı 250 bin olan piyasa beklentisinin belirgin şekilde üzerinde 528 bin kişi artış meydana gelmişti.

 Ağırlıklı piyasa beklentisi bu kez 300 bin gibi daha ılımlı bir artış olması yönünde.

Dolarda son dakika! Dolar sonrası dünya geliyor, güçlü dolara aldanmayın! Dev gazete resmen uyardı! 
Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar 30 TL’yi aşacak! İşte o tarih
Yastık altında doları olanlar dikkat! Dolarda son durum: İlk gören kazançlı çıkacak