28 / 04 / 2024

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

Fed ve Hazine Bakanlığı kararlarına odaklanan piyasalar, dolarda boğa piyasası beklentisi ile pozisyon aldı. Dolar ne olacak? Yatırımcılar şimdiden hazır olun...



Küresel finans merkezleri, Amerika Merkez Bankası (Fed) tarafından alımacak karar ile ABD Hazine Bakanlığı'nın duyuracağı yeni borçlanma programına odaklanmış durumda.  Özellikle dolar kurunun geleceği seviye ve doların seyri merak ediliyor.  Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne olur? Yatırımcılar şimdiden hazır olun...

BOĞA PİYASASI NEDİR, DOLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NE?

Boğa Piyasası, yatırımcıların alıma geçeceği, piyasa değerlerinin yükselişte olduğu dönemlere verilen isim. Bu, fiyatların gelecekte olumlu bir seyir izleyeceği ve yatırımcıların bu dönemde aktif bir alım pozisyonuna geçeceği anlamına gelmekte.  Dolayısıyla doların olumlu bir boğa piyasası beklentisi içinde olması, döviz bürolarına ilginin artacağı anlamına geliyor.

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

DOLARDA FIRTINAYA HAZIR OLUN!

Bloomberg tarafından, Dolar Endeksi ile ilgili yapılan hesaplamalara göre, önümüzdeki hafta için doların değerlendirilmesinde pozitif bir görünüm hakim. Opsiyonlar üzerinden yapılan değerlendirmelerde, primli işlem görmesi bu olumlu havanın bir göstergesi olarak görülüyor. 

Fakat, doların son dönemdeki zirve seviyelerinin henüz tekrarlanmadığına dikkat çekilirken, bu da yatırımcılar için dikkatli olmaları gerektiği konusunda bir uyarı niteliği taşıyor. 

Ekonomistlere göre dolar kurunun sene sonuna kadar rekor kırması bekleniyor. Bazı analistler doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek doların sene sonuna kadar 30 TL seviyesine gelmesini bekliyor. 

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

DOLARDA SON DURUM!

31 Ekim Salı günü dolar kuru milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Dolar kuru yatırımcıların odağında. Bugün dolar kuru güne değer kayıpları ile başladı. Tüm gün aşağı yönlü hareket eden dolar kuru kapanışta 28,31 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise 30,017 seviyesi ile yukarı yönlü hareket ediyor. Euro dolar paritesinde de bugün artış görüldü. Euro dolar paritesi şu saatlerde 1,0600 bandında hareket ediyor.

 

Gram altın için sene sonu tahmini geldi! Altın yatırımcıları bu rakam karşısında şoka girebilir...

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Dolarda kademeli artış devam ediyor! 31 Ekim 2023 dolar/TL kuru...

Geri Dön