07 / 05 / 2024

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş'ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş'ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..

Yaptığı her açıklamayla gündeme oturan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de dolar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...



Mynet'te yer alan habere göre, yüksek enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan ABD ekonomisinde Fed'in önceliği enflasyona verdiği belirtiliyor. Dün açıklanan Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantısına ilişkin tutanakları, bankanın yüksek enflasyonun devam etmesi halinde para politikasında "daha kısıtlayıcı" olabileceğini ortaya çıkardı. 

Dolarda büyük tufan geliyor! Tahminleri tutan İslam Memiş ten dolar için olay sözler! 2 ay sonra öyle şeyler olacak ki..


DOLARDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

FOMC toplantı tutanaklarından sonra tahvil piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir gözlemlenirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 12 baz puan artış gösterdi ve yüzde 2,94'e çıktı. Tahvil piyasalarındaki satış eğilimine karşın güvenli liman olarak artan dolar talebi sonrası dolar endeksi 107,3'le 30 Ekim 2002 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, söz konusu endişelerin dolar talebini desteklemeyi sürdüreceği belirtiliyor. Bu gelişmelerle dün yurt içinde dolar/TL kuru yükselişi ivme kazandı. Dün yüzde 1,3 artış göstererek, 17,22’den kapanan kur bugün 17,30 lira seviyesine kadar çıktı.

Her dediği gündeme oturan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de dolar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön