04 / 05 / 2024

Dolarda dananın kuyruğu ay sonunda kopacak

Dolarda dananın kuyruğu ay sonunda kopacak

Analistlere göre, ay sonunda dolar daha da sıkıntılı noktalara gelecek. Fed'in faiz artırımı ile ilgili tahminler yükseldi. ABD'nin salgın döneminde bastığı parayı piyasadan daha hızlı toplama arzusu piyasalarda sert hareketlere neden olacak.



Piyasa analisti ve Yatırım Uzmanı Evren Devrim Zelyut, eylül sonunda dolar ve faizde oyunun değişeceğini belirterek, "Bunun için iki tane önemli veri var. ABD enflasyon verisi açıklandı,  dolar / TL de çok önemli rol oynayacak bir veriden söz ediyoruz.  ABD'de enflasyon Ağustos'ta 8.5'tan 8.3'e düştü ama beklenti 8.1 düzeyindeydi. Bu düşüşte benzin fiyatlarındaki düşüş etkili oldu ama genel fiyatlarda beklenen etki sağlanamadı" dedi. ABD'nin enflasyon raporundaki detaylara dikkat çeken Zelyut, yüksek fiyatların "yapışıp genele yayıldığı"  ibaresine dikkat çekerek, Fed'in hedefine ulaşmak için daha da agresif artışlara imza atabileceğini söyledi.  Zelyut, Fed'in faiz artırım kararını açıklayacağı  21-22-23 Eylül'den sonra dolar-TL sıkıntılı noktalara geleceğini belirterek, "Petrol fiyatları çok daha inmeyecek ve enflasyonun düşmesinde fazla etkili olamayacak, bu da ABD enflasyonu vuracak. Sonuçta bütün bu gelişmeler  gelip dolar/TL endeksinde etkili olacak" diye konuştu.

Noel dönemi enflasyonu coşturacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön