17 / 05 / 2024

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor, tarih verildi! Ne 6 TL ne 30 TL acilen buraya göz atın

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor, tarih verildi! Ne 6 TL ne 30 TL acilen buraya göz atın

Dolarla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Çarşamba günü enflasyon rakamları açıklanacak. Bu da doların yönünü büyük ölçüde belirleyecek.



Türk lirasının dolar karşısında tarihi değer kaybı devam ederken, vatandaşlar doların yeni yönünün neresi olacağını merak ediyor. Bu konuda taraflar ikiye ayrılmış durumda. Bir taraf yukarı yönlü bir taraf da aşağı yönlü hareket olacağını düşünüyor. Ancak dolarda dananın düğümü çarşamba günü kopacak. 
Dolar/TL kuru için nefesler resmen tutuldu. Tüm Türkiye 3 Temmuz Çarşamba gününü bekliyor. Çarşamba günü dolarda her şey değişiyor. Enflasyon rakamları açıklanacak. Rakamların yüzde 80’in üzerinde olması ve yılların rekorunun kırılması bekleniyor. TL dolar karşısında nisan başından bu yana yüzde 17,2 yılbaşından bu yana yüzde 26,5 oranında değer kaybetti.
Geçtiğimiz hafta tüm dünyanın beklediği ABD Merkez Bankası FED kararı açıklandı. 75 baz puanlık artırım kararı verildi. Bu karar sonrasında altın ve dolar yükselmeye başladı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön