Ekonomi

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor, tarih verildi! Ne 6 TL ne 30 TL acilen buraya göz atın

Dolarla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Çarşamba günü enflasyon rakamları açıklanacak. Bu da doların yönünü büyük ölçüde belirleyecek. Bu konuda taraflar ikiye ayrılmış durumda

Türk lirasının dolar karşısında tarihi değer kaybı devam ederken, vatandaşlar doların yeni yönünün neresi olacağını merak ediyor. Bu konuda taraflar ikiye ayrılmış durumda. Bir taraf yukarı yönlü bir taraf da aşağı yönlü hareket olacağını düşünüyor. Ancak dolarda dananın düğümü çarşamba günü kopacak. 
Dolar/TL kuru için nefesler resmen tutuldu. Tüm Türkiye 3 Temmuz Çarşamba gününü bekliyor. Çarşamba günü dolarda her şey değişiyor. Enflasyon rakamları açıklanacak. Rakamların yüzde 80’in üzerinde olması ve yılların rekorunun kırılması bekleniyor. TL dolar karşısında nisan başından bu yana yüzde 17,2 yılbaşından bu yana yüzde 26,5 oranında değer kaybetti.
Geçtiğimiz hafta tüm dünyanın beklediği ABD Merkez Bankası FED kararı açıklandı. 75 baz puanlık artırım kararı verildi. Bu karar sonrasında altın ve dolar yükselmeye başladı.
 

ENFLASYON TAHMİNLERİ YUKARI ÇEKİLDİ

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda peş peşe geldi. Hazırlanan raporda 2023 yıl sonu enflasyonun yüzde 19,2 olarak gerçekleşebileceği kaydedildi. Kavcıoğlu açıklamasında, “Tüm faizlerin politika faizine yakınsaması için adımlar atmaya devam edeceğiz. Liralaşma stratejimiz iyi gidiyor. Süreç içinde gerekirse bazı ek tedbirler alabiliriz” dedi.
 

Tüketici Fiyatları Endeksi’nin temmuz ayında gerileyen akaryakıt fiyatlarına rağmen TL’deki değer kayıplarının devam eden etkileri ile birlikte 80,5 oranında yükselmesi bekleniyor.
 

TL'DE DEĞER KAYBI DEVASA BOYUTLARDA 

Geçen yıl da yüzde 40 üzerinde değer kaybeden TL’nin dolar karşısında nisan başından beri değer kaybı yüzde 17,2, yılbaşından beri kaybı ise yüzde 26,5 oldu.

Geçen haftanın son işlem gününde 17,75-17,98 bandında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL günü 17,9142’den tamamladı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 17,95 seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,25 primle 18,3610’dan alıcı ile buluşuyor. 

Spotify ücretlerine zam yaptı! İşte yeni Spotify ücretleri…

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…