30 / 04 / 2024

Dolarda düşüş devam ediyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolarda düşüş devam ediyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar kuru bugün de düşüş eğilimini sürdürerek 7,1520 seviyesine geriledi.



Dolar/TL, dün, en düşük 7,1265 en yüksek 7,2060 seviyesini görürken, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 7,1620'den tamamlamıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni güne de değer kaybıyla başlayan dolar/TL,  önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 7,1520 seviyesinden işlem görüyor.

 Dolarda düşüş devam ediyor! İşte bugünkü dolar kuru! 

Avro/TL yüzde 0,3 düşüşle 8,5940, sterlin/TL de yüzde 0,5 azalışla 9,7270 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi yüzde 0,2 artışla 91,3, avro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,2 altında, 1,2006 seviyesinde dengelendi.

Analistler, ekonomi yönetiminin piyasa dostu adımları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını önceleyen sıkı para politikası duruşunun etkisiyle, Türk lirasındaki değer kazancının dolar endeksindeki yükseliş eğilimine karşın devam ettiğini söyledi.

Bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de fabrika siparişleri başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, ABD'deki teşvik paketi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

Dolar 6 ayın en düşük seviyesini gördü!

Dolar 6 ayın en düşük seviyesinde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön