30 / 04 / 2024

Doları olanlar dikkat! İşte bugünkü dolar kuru!

Doları olanlar dikkat! İşte bugünkü dolar kuru!

Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününe 8,46 seviyelerinde başladı.



Geçen haftanın son işlem gününde 8,56 seviyesine kadar yükselen doalr kuru, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 oran altında 8,49 liradan kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,4 azalarak 8,46 liradan başladı. Aynı dakikalarda avro/TL, 9,90 liradan, sterlin/TL de yüzde 0,2 gerilemeyle 11,54 liradan satışa sunuluyor. 

Doları olanlar dikkat! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar endeksi, haftanın son işlem günü olan cuma günü 93,7 ile 4 Kasım 2020 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı fakat kapanışta 93,5 seviyelerine geriledi. Yeni günde ise yüzde 0,1 değer kaybına uğradı ve 93,4 bandında işlem görüyor. Avro/dolar paritesi de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 1,1710 seviyelerinde hareket ediyor.

Doları olanlar dikkat! İşte bugünkü dolar kuru!

Analistler, yatırımcıların bu hafta Perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole toplantılarına odaklandıklarını ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın burada yaptığı konuşmadan varlık alımlarının azaltılmasında izlenecek yola daha fazla açıklık getirileceğini söyledi.

Analistler, bu gelişme öncesinde döviz piyasalarındaki oynaklığın devam edebileceğini, ABD ve Avrupa'nın önde gelen Satınalma Yöneticileri Endeksi ile Türkiye'de Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun bugün yapacağı toplantının takip edileceğini belirttiler.

Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön