03 / 05 / 2024

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

ABD-Çin arasında Tayvan üzerinden yaşanan gerilim piyasaları hareketlendirirken dolardaki beklenti de piyasaları şaşkına çevirdi. Bununla birlikte bankalararası piyasada dolar/TL 17,96-17,97 bandında hareket ediyor. 



FED’İN ELİNİ RAHATLATTI

Analistler, istihdam verilerinin ekonominin resesyonda olmadığına dair en güçlü bir kanıt sunduğunu ve bu durumun ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımları konusunda elini çok rahatlattığını söyledi. Yatırımcıların faizlerin hızlı bir şekilde artmaya devam edeceğine dair beklentilerinin arttığına işaret eden analistler, bu durumun tahvil faizlerinde yükselişi hız kazandırdığını, dolara olan talebi de güçlendirdiğini bildirdi.
Uzmanlar, istihdam verisinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül ayı toplantısında yüzde 33,5 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 66,5 ihtimalle 75 baz puanlık bir faiz artışına gitmesinin beklendiğini ifade etti.

GERİLEME BEKLENİYOR

Gelecek hafta da yatırımcılar, ABD'nin temmuzda enflasyon verilerini takip edecek. Haziranda yüzde 9,1 ile Kasım 1981 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaşan verinin, temmuzda yüzde 8,7'ye gerilemesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön