02 / 05 / 2024

Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Dolarbir ayın en düşük seviyesine düştü, ancak yükseliş trendi henüz bitmemiş olabilir. JP Morgan ve Fivestar Varlık Yönetimi'ne göre, doların "hakimiyetinin" Fed'in faiz artırım döngüsü sona ermeden biteceğini söylemek için çok erken olabilir.



Bazı finans kuruluşları, şahin FED, küresel durgunluk korkuları ve Avrupa'da artan jeopolitik risklerin dolara olan talebi artırmasını bekliyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; JP Morgan'dan Iain Stealey, bu noktada doların zayıf olmasının nedenini saptamanın zor olduğunu açıkladı. Ayrıca, ABD ekonomisinin diğer ekonomilere göre daha dayanıklı göründüğünü aktardı.

 Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Agresif Fed faiz artırımlarının ardından ABD dolarında yaşanan dört aylık artış, Japonya'dan Şili'ye birçok ülkeyi çeşitli koruyucu önlemler almaya sevk etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön