15 / 05 / 2024

Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Dolarbir ayın en düşük seviyesine düştü, ancak yükseliş trendi henüz bitmemiş olabilir. JP Morgan ve Fivestar Varlık Yönetimi'ne göre, doların "hakimiyetinin" Fed'in faiz artırım döngüsü sona ermeden biteceğini söylemek için çok erken olabilir.



"Dönüm noktası görülmedi"

New York'taki Brown Brothers Harriman'da Döviz Stratejisti olan Win Thin, Gelecek haftaki Federal Rezerv toplantısı öncesinde doların konsolide edebileceğini söyledi. 

 Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Tokyo'daki Fivestar Asset Management'tan Hideo Shimomura da dolarda rallinin henüz son bulmadığını belirtiyor. Uzman "Dolar için henüz dönüm noktasını gördüğümüzü düşünmüyorum. Fed'in faizleri ne kadar süre artıracağını net bir şekilde görmeden yükselişin sonuna gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dolarda yükseliş trendinin tersine döneceğini düşünen kurumlar da var.

Sumitomo Mitsui Trust Bank'tan Ayako Sera "doların zirveyi görüp görmediğini anlamak zaman alacak. Ancak şu anki koşullar zirvenin görülmüş olabileceğine işaret ediyor" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön