30 / 04 / 2024

Dolardaki yükselişi İslam Memiş yorumladı: Türk lirasına geçmiştim ama bu seviyeden dolar alacağım itirafı

Dolardaki yükselişi İslam Memiş yorumladı: Türk lirasına geçmiştim ama bu seviyeden dolar alacağım itirafı

ABD Merkez Bankası FED'in politika faizini 0,75 artırmasının ardından yeni faiz artırım sinyalleri vermesi doların iç piyasada yükselmesine neden oldu. Dolardaki hareketleri yorumlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olanların dikkatini çekecek açıklamalar yaptı.



 ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonun birçok ekonomide yükselmeye devam ettiğini belirterek, fiyat istikrarını sağlama taahhütlerinin "koşulsuz" olduğunu ifade etti. FED küresel piyasada doların gücünü artırıp ülkedeki enflasyonu indirmeyi planlıyor.

FED Başkanı Jerome Powell, bankanın fiyat istikrarı hedefine olan güçlü bağlılığının dolara duyulan yaygın güvene katkıda bulunduğunu belirterek, enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmeye odaklandıklarını ifade etti.

Powell, doların uluslararası rolünün ABD için hanehalkının, işletmelerin ve hükümetin işlem ücretleri ile borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü belirterek, yaygınlığının belirsizliği ve buna bağlı olarak yerel hanehalkları ve işletmeler için riskten korunma maliyetini kontrol altına almaya yardımcı olduğunu kaydetti.

Dolardaki yükselişi İslam Memiş yorumladı: Türk lirasına geçmiştim ama bu seviyeden dolar alacağım itirafı

FED'in dolar ve faize ilişkin adımlarını yorumlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, bankanın yıl sonuna kadar en az 3 defa daha faiz artırımına gideceğini Merkez Bankalarının enflasyonla mücadele için ellerindeki en güçlü silah olan faiz silahını kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön