27 / 05 / 2024

Doları, euroyu bırakıp yuana yöneldiler

 Doları, euroyu bırakıp yuana yöneldiler

Savaş kıskacındaki Ruslar dolar ve euroya ulaşamayınca yeni bir yatırım aracına yöneldi. Rus Merkez Bankası da bankacılık hizmetlerinde dolar ve euronun payını azaltmak için önlemler almaya hazırlanıyor. Banka dolar ve euronun çeşitli riskler taşıdığına işaret etti.



Rusya Merkez Bankası tarafından açıklanan Mali Piyasalardaki Risklere Bakış raporunda Rusya'da Yuan'a yönelik talebin hızla arttığına işaret edildi. Çin para birimi Yuan'ın Rusya piyasasındaki konumunun giderek güçlendiğini vurgulandığı raporda, Yuan talebinin önemli bir bölümünün Rusya bankalarından geldiği belirtildi. Raporda, bankaların yanı sıra profesyonel piyasa katılımcıları ve bireysel yatırımcıların da yuana yönelik taleplerinin arttığı ifade edildi.

Rusya döviz piyasasında Ağustos ayında 39 milyar ruble (yaklaşık 650 milyon dolar) değerinde yuan satın alındığı dile getirilen raporda, bu miktarın 2022 yılının en yüksek miktarı olduğu bilgisine yer verildi. Rusya merkez Bankasının raporunda, Rusya için dost olmayan ülkelerin para birimleri dolar ve euroda satışların arttığı, bu ülkelere yönelik para transferlerinin de düştüğü ileri sürüldü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön