02 / 05 / 2024

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun zirve yaptığı bu zamanlarda dolara yatırım yapılıp yapılmaması gerektiği konusunda vatandaşlara önemli çağrılarda bulundu. İşte detaylar…



“DOLARDAN UZAK DURUN”

Memiş, dolar endeksinde 20 senenin zirvesinin yakalandığı ifade ederek, "Uluslararası piyasalardaki değer artışını da yaşamış olduk. Piyasalar, öncesinden bunu fiyatlamamıştı fakat şimdi fiyatlamaya başladı. Bu da dolar kurunu çoğaltacak. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden sebepli tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum" ifadelerini kullandı.

BRENT PETROL

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş içinde açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Kontrollü bir süreç var. Bu iş tansiyonunu çoğaltarak devam edecek. Ne olacak? Piyasalarda gerginlik ve petrol fiyatlarını 100 doların üstünde görmüş olacağız. Yılı gerginlik ile tamamlayacağız. Dünya iyi bir yere gitmiyor" şeklinde korkutucu açıklamalarda bulundu.

1 EKİM KRİTİK TARİH

“Tatil bitti” ifadelerini kullanan Memiş, 1 Ekim tarihi ile birlikte hem dünyadaki para piyasalarının hem de uluslararası yaşanan gelişmelerin bambaşka bir noktaya gideceğini dile getirdi. İngiltere’de, Ortadoğu’da, Kafkaslar’da ve Avrupa’da jeopolitik risklerin çoğalacağını dile getiren uzman Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bir haftalık süreç içerisinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı, dolar alayım mı? Hayır. Şu şekilde bir hamle yapabilirsiniz, elimde lira var. Ben lirayı altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi de cebime koyarım. Altın gramı yükselince de aradaki farklı alacağımdan zararım bulunmuyor. KKM'de lirada duranlar, eline yeni lira geçenler bu hamleleri değerlendirebilir. Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 senenin zirvesinde, euro 20 senenin dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın yoksa diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz gerekiyor.  Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi de alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Hali ile kaybım olmayacak."

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Akaryakıtta son dakika! Benzin ve motorinde indirim haftası! Opet, Total, PO, Shell 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Eylül ayı Mazda6 fiyatları ne kadar oldu? İşte 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

BMW 5 Serisi’nden sevindirici haber! Eylül ayında zam gelmedi! 23 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön