30 / 04 / 2024

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Yüksek enflasyonla TL maliyetleri artan ihracatçılar, kurun sabit kalmasından yakınarak 23-25 TL’lik bir dolar kuru talep ediyor. Bunun yanı sıra iktidarın finansmana ulaşamayan ihracatçılar için yakında yeni paketleri de yola çıkması bekleniyor.



İktidarın Türk Lirası'na değer kaybettirip ucuz maliyetle ihracatın artırılmasını önceleyen yeni ekonomi modelinin sonu; yüksek enflasyon, ihracatçıyı da yurttaşı da memnun etmeyen kur, düşen alım gücü ve patlayan dış ticaret açığı oldu.

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Bu kritik durum Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi karşı karşıya getirdi. 

Nebati, ihracatçıları destekleyerek kurun daha da yükselebileceğini belirtirken, Kavcıoğlu da yeni bir kur politikası olmadığını belirtti. Yaşanan durumu ihracatçılarla konuşuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön