21 / 05 / 2024

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Yüksek enflasyonla TL maliyetleri artan ihracatçılar, kurun sabit kalmasından yakınarak 23-25 TL’lik bir dolar kuru talep ediyor. Bunun yanı sıra iktidarın finansmana ulaşamayan ihracatçılar için yakında yeni paketleri de yola çıkması bekleniyor.



''KURUN EN AZ 25 TL OLMASI LAZIM''

Bakanlık ve Merkez Bankası arasında ciddi görüş ayrılıkları olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi  “Özel kur olamaz ama kurlar bu haliyle kalırsa 2023’te işimiz zor.

Genel maliyetlerimiz o kadar arttı ki elektriği bedava verseler bile kurtarmaz. Dolar kurunun en az 25 TL olması lazım” ifadelerine yer verdi.

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

TOBB Türkiye Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sanayii Meclis Başkanı Şeref Fayat ise bakanlığın açıklamalarından ve yapılan görüşmeleri değerlendirerek kademeli bir kur artışı beklediğini söyledi.  

Resesyon sebebi ile talebin azaldığını ve dolar bazında zam yapacak müşteri bulamadıklarını açıkladı.

Kur karmaşası ile ilgili değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ise “İhracatta avantajın anlık kurlarla değil, tutarlı sanayileşme ve teknoloji politikaları ile olduğu görüldü” dedi.

Doların ok gibi fırlayacağı net tarih resmen belli oldu! Dolar Kahini Selçuk Geçer'den beyin yakan rakam geldi

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt şimdi geldi! Dolar sadece 4 gün sonra bu kadar olacak! Hemen gardınızı alın

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön