02 / 05 / 2024

Doların yükseleceğini söyleyen ekonomist Esfender Korkmaz, 8 öneride bulundu!

Doların yükseleceğini söyleyen ekonomist Esfender Korkmaz, 8 öneride bulundu!

Ekonomist Esfender Korkmaz, doların artışını sürdüreceğini savundu ve AKP hükümetine ekonomik krizi önlemede 8 öneride bulundu.



İstikrar programında;

Tekel ve doğal tekel niteliğinde özelleştirilen kamu yatırımları, elektrik dağıtımı gibi stratejik sektörler ve kamu-özel işbirliği kapsamında yapılmış tüm yatırımlar devletleştirilmelidir. Kamu-özel işbirliği kaldırılıp, yerine yap-işlet-devret modeli getirilmelidir.

Merkez Bankası'na yeniden bağımsızlık verilmeli, kambiyo sisteminde değişiklik yapılarak sıcak para ve spekülatif sermaye girişi kontrol edilmeli, doğrudan yabancı yatırım sermayesi desteklenmeli, MB, hem TL'yi hem de kuru gözetmelidir. 

Dalgalı kur politikası değişmeli, yarı sabit kur sistemine geçilmelidir.

Bütçeden popülist yardımlar kaldırılmalı, bu fonlarla her ilde devlet yatırımı yapılmalı ve poşet ve para yerine halka iş vermelidir.

Çiftçiye destekler GSYH'nın yüzde biri ve üstüne çıkarılmalıdır.

İstihdam üstündeki vergi ve prim yükü yüzde 25'e çekilmelidir.

İstikrar programı yapılırsa, güven sorunu da çözülür.

Doların yükseleceğini söyleyen ekonomist Esfender Korkmaz, 8 öneride bulundu!

Editörün Notu: Bu haber 1 Ağustos 2022, saat 19.42'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Muharrem İnce'den AK Parti'ye 'EYT'lilerle ilgili önemli çağrı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön