28 / 04 / 2024

Doların yükselmesiyle yabancı yatırımcılar konuta yöneldi!

Doların yükselmesiyle yabancı yatırımcılar konuta yöneldi!

Döviz kurundaki artıştan olumsuz etkilenen inşaat sektörünün yüzü yabancı yatırımcı ile güldü. Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi ile avantajlı durumdaki yabancı yatırımcıların konuta yönelmesi, sektöre ivme kazandırdı.



Döviz kurundaki dalgalanmadan olumsuz etkilenen inşaat sektörünün yüzü yabancı yatırımcı ile güldü. Son yalarda dolar ve euro kurundaki yükseliş inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Vatandaşın konut alımına temkinli yaklaştığı bu dönemde, Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi ile avantajlı duruma gelen yabancı yatırımcıların konuta yönelmesi, sektöre ivme kazandırdı.


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 2014 yılında yabancılara 4.3 milyar dolarlık tutarında konut satışı yapılrıken bu yılın ilk 7 ayında ise 4.1 milyar dolarlık satış gerçekleşti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ise  Ocak-Ağustos ayları arasında yapılan satışlar, bir önceki yıla göre 2 bin 779 adet artarak, 14 bin 533'e ulaştı.


2015 yılının ilk sekiz ayında en fazla konut 2 bin 432 adet ile  Iraklılara satılırken ikinci sırada ise 1.691 adet konutla Suudi Arabistan, üçüncü sırada 1.426 adet konutla Kuveyt yer aldı.


Vatan


Geri Dön