04 / 05 / 2024

Dolarla ilgili beklenmedik iddia: 3 lira birden düşecek!

Dolarla ilgili beklenmedik iddia: 3 lira birden düşecek!

Dünya Gazetesi için doların geleceği hakkında tahminlerde bulunan uzmanlar direncin 15 lirada olduğunu belirtti.



Son dönemde yeniden gündemin ana maddesi haline gelen dolar kurundaki artış için çeşitli uzmanlar tahminlerini dile getirmeye devam ediyor. Dolarla ilgili felaket senaryolarının aksine kurda yaşanacak negatif hareketlere ilişkin senaryolar da merak konusu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan son dolar analizi ise oldukça ilgi çekti.

Dünya Gazetesi için doların geleceği hakkında tahminlerde bulunan uzmanlar direncin 15 lirada olduğunu belirtti. "Önümzdeki günler bu trendin destek noktası 15 lira 7 kuruş seviyelerinde görünüyor. Bununla beraber daha önce direnç seviyesi olan 15,73 lira sebiyesi de artık destek noktası haline geldi." sözlerine yer verildi. Kurda 15 lira bandının aşağı doğru kırılması halinde yaşanacaklara dair ipuçlarınnın da yer verildiği analizde 15,07'in altının görülmesi halinde 13,27 lira seviyelerine kadar bir geri çekilmenin mümkün olduğuna da değinildi.

Uğur Korcan'ın analizine göre hükümet turizm gelirlerine bel bağlamış durumda. Yurtdışında emita fiyatları, son günlerde agresifleşen FED ve süre gelen Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra içerideki negatif reel faiz ortamı da enflasyonun düşeceğine olan inancın zayıf olması dövize olan ilgiyi canlı tutmakta.

Kurlarda Enflasyon Nasıl Düşecek?

Analize göre enflasyonun düşeceğine inan insanların sayısını çoğunluk kılacak ciddi adımların yer aldığı bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerekiyor. Yurt içinde atılması gereken adımların başında ilk olarak bu gelmekte. 

Dolarla ilgili beklenmedik iddia: 3 lira birden düşecek!

Moody's mart ayında yüzde 35 tahmin ettiği 2022 yıl sonu enflasyonunu yüzde 52,1'e çıkartırken MB Beklenti Anketi'nde ise bu oran yüzde 57,92'ye yükseldi. Geldiğimiz noktada tek umut kaynağı, yaklaşan yaz aylarında artması beklenen turizm gelirleri…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön