15 / 05 / 2024

Dolar/TL'de hızlı artış! İşte güncel dolar kuru!

Dolar/TL'de hızlı artış! İşte güncel dolar kuru!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktif rasyosu düzenlemesiyle birlikte 7.90'ın altına gerileyen dolar/TL kuru, öğle saatlerinde yeniden yükselişe geçerek 8.05'i gördü.



Ekonomi yönetiminin değişimi ve piyasalara verilen olumlu mesajlar ve faiz kararı derken Türk Lirası'nda yaşanan güçlü değer artışı bu hafta tersine döndü.

Sputniknews'de yer alan habere göre; haftanın ilk gününde dolar/TL, geçtiğimiz hafta gördüğü iki ayın en düşük seviyesi olan 7.50'nin yüzde 6 üzerine koydu ve 7.95'e kadar tırmandı. Döviz kurları bu sabah da benzer seviyelerde seyrederken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) bir normalleşme hamlesi daha geldi.

BDDK, aktif rasyosu düzenlemesinden 31 Aralık itibarıyla vazgeçileceğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte kurlarda ani bir geri çekilme yaşandı. Dolar/TL, 7.94'lerden 7.87'ye kadar inerken euro/TL 9.41'den 9.30'a geriledi.  

Gün ortasında yönünü yukarı çeviren dolar/TL, 12:27'de 8.0502'yi gördü. Sonrasında yeniden 8 liranın altına inen dolar/TL 7.95 düzeyinde dengelendi. Saat 14:10 itibarıyla, dolar/TL 7.9590'dan; euro/TL ise 9.4585'ten el değiştiriyordu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön