28 / 04 / 2024

DOMOTEX Middle East Fuarı'na inşaat sektöründen büyük ilgi var!

DOMOTEX Middle East Fuarı'na inşaat sektöründen büyük ilgi var!

İnşaat sektöründeki yükseliş nedeniyle, ağırlıklı halı firmalarının rağbet ettiği fuar, zemin kaplama çözümleri sunan çok sayıda markaya ev sahipliği yapacak. İstanbul 7-10 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Expo Center’da düzenlenecek.




İstanbul 7-10 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Expo Center’da düzenlenecek.  DOMOTEX Middle East Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen firmaların halı ve zemin kaplama ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Peli Parke, Tuğra Halı, Neuhofer Holz ve M. A. Trading gibi birçok sektör liderleri DOMOTEX Middle East fuarında yer alacak.

 

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel,  fuarla ilgili öncelikle, Türkiye ekonomisinde bu yıl beklenen ve 2014 yılı için de öngörülen % 3.7 büyümeye dikkat çekerek, 76 milyonluk nüfusu ve merkezi coğrafi konumu ile Türkiye’ nin DOMOTEX Middle East için mükemmel bir ev sahibi olduğunu belirtti. Kühnel konuya ilişkin görüşlerini; “Ülkenin stratejik konumu bu fuarı Türkiye ve Orta Doğu’da yeni müşteriler edinerek büyümeyi hedefleyen şirketler için önemli bir buluşma noktası haline getiriyor. Halı ve zemin kaplamaları endüstrisi temsilcilerinden yoğun bir stand talebi bulunduğunu bildirmekten büyük memnuniyet duymaktayım. DOMOTEX Middle East Körfez ülkeleri ve Arap yarımadası coğrafyasında iş yapmak isteyen herkesin mutlaka katılması gereken bir etkinlik." olarak ifade etti.

 

Türkiye’nin inşaat sektörü grafiği yeniden yükselişte

Danışmanlık şirketi Ernst & Young’ın “Avrupa Gayri Menkul Yatırım Eğilimleri 2013” raporuna göre Türkiye emlak yatırımı açısından Avrupa’nın gözde ülkeleri arasında yer alıyor. İnşaat sektörünün 2013 yılında %5’lik bir büyüme beklentisi ve hükümetinin “Kentsel Dönüşüm Projesi”  ile önümüzdeki 20 yıl içinde apartman daireleri ve büyük yerleşim komplekslerine yapılması öngörülen 400 milyar dolarlık yatırımın, sektörün yan sanayisine de katkı sağlayacağını belirtiyor. Fuar yetkilileri DOMOTEX’ te sergilenecek ürün portföyünün bu yıl inşaat sektörünün özel ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitlilikte olacağını ekliyorlar.

 

Ürün portföyü ve ziyaretçi profili

Bu yılki DOMOTEX Middle East’te el yapımı, makina halısı, kilim ve paspaslar, dokuma zemin kaplamaları (duvardan duvara), esnek yer doşemeleri, laminat, ahşap ve parkelerin yanı sıra, doğal taş, mermer ve seramik yer karoları, yapay çim ve spor zeminler, elyaf, iplik ve dokuma kumaşlar sergilenecek. Ayrıca en son döşeme, temizleme ve uygulama teknolojileri, Tekstil makine ve aksesuarları da fuarda yer alacak.

 

DOMOTEX Middle East zemin kaplama malzemesi toptancı/perakendecileri, ithalat/ihracatçıları, mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel ürün tasarımcıları, inşaat firmaları ve müteahhitler gibi  endüstri profesyonellerince ziyaret edilmektedir. Fuar ayrıca satın almacılar, kamu kurum ve kuruluşları üst düzey yöneticileri, hastaneler, eğitim kurumları, spor merkezleri, imalatçı firmalar oteller, alışveriş ve iş merkezleri ile yat imalatı endüstrisinden önemli kurum ve kişiler de fuara özel olarak davet edilecek.


Geri Dön