21 / 05 / 2024

Donald Trump'tan vergi vaadi!

Donald Trump'tan vergi vaadi!

ABD'de başkanlık için yarışan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçilmesi halinde vergi oranlarında önemli oranda indirim yapacağı taahüdünde bulundu.



Emlak milyarderi Trump, Michigan eyaletinin Detroit kentinde yaptığı konuşmada, başkan seçilmesi durumunda yapacağı vergi reformlarını açıkladı.


Başkanlık yarışını kazanması durumunda, ülkenin karmaşık vergi sistemini basitleştireceğini vadeden Trump, bu amaçla şu an yedi kademeden oluşan gelir vergisi çizelgesini, üç kademeye düşüreceğini anlattı.


En yüksek gelir vergisi oranının yüzde 40'tan yüzde 33'e indirileceğinin sözünü veren Trump, diğer iki gelir kademesine yönelik oranların ise yüzde 25 ve yüzde 12'ye çekileceğini söyledi.


Trump, daha önceki kampanya konuşmalarında gelir vergisine yönelik oranları yüzde 25, yüzde 20 ve yüzde 10'a düşüreceğini açıklamıştı. 


"Kurumlar vergisini yüzde 35'ten yüzde 15'e indireceğim"


Trump, ABD'nin yüzde 35 ile gelişmiş ülkeler içinde en yüksek kurumlar vergisine sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"Biz, ABD'de üretim yapan şirketleri cezalandırıyoruz ama ABD'ye ithalat yapan şirketler düşük gümrük vergilerimizden faydalanıyor. Ben başkan olduğumda, hiçbir Amerikalı şirket yüzde 15'in üzerinde kurumlar vergisi ödemeyecek. Bundan en çok küçük işletmeler faydalanacak. Böylece istihdamı ABD'de tutacağız. Ayrıca, Amerikalı şirketlerin yurtdışında tuttukları trilyonlarca doları ABD'ye geri getireceğiz. Ben istihdamın ve servetin bu ülkede kalmasını istiyorum. Biz dünyayla yarış içindeyiz ve Amerika'nın kazanmasını istiyorum. Ben başkan olduğumda ABD yeniden kazanmaya başlayacak."


AA


Geri Dön