06 / 05 / 2024

Dönsa Tekstil'in ikinci fabrikası Yozgat OSB'de yükseliyor!

Dönsa Tekstil'in ikinci fabrikası Yozgat OSB'de yükseliyor!

Türkiye’de ilk 10 firma arasında yer alan Dönsa Tekstil'in ikinci fabrikası Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa ediliyor. 20 bin metrekare alan üzerinde kurulan fabrika inşaatının yüzde 50'si tamamlandı.



İstanbul’da dev tesislerde çorap üretimi yapan ve kendi alanında Türkiye’de ilk 10 firma arasında yer alan Dönsa Tekstil'in ikinci fabrikası Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde yükseliyor.

İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre, 20 bin metrekare arsa üzerinde ilk etapta 10 bin metrekare kapalı alan inşaatına başlayan firma çalışmalarına hız verdi. İnşaatının yüzde 50'si tamamlanan tesiste Eylül ayı ile birlikte üretime başlanacak. İlk etapta 300 kişiye iş kapısı olacak firmada ilerleyen yıllarda kapasiteyi artırarak 700 kişiye istihdam sağlamak planlanıyor.

Yozgat OSB yatırımcı için cazip

Yozgat’a yatırım yapmaları konusunda Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin teşvik ve imkânlarının önemli etken olduğunu söyleyen firma yetkilisi Özcan Babayiğit, “İstanbul’da üretime devam eden ve şuanda 300 kişinin çalıştığı bir tesisimiz var. Sürekli kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikamızı büyütme, bu alanda daha fazla söz sahibi olma düşüncemiz vardı. Ancak mevcut yerdeki arsa pahalılığı önümüzde büyük bir engeldi. Bir gün ziyaretimize Yozgat’tan bir heyet geldi. Bize Yozgat’ın fırsat ve avantajlarını anlatarak yatırım için elverişli bir zemin olduğunu söylediler. Yatırımcı işadamları ile bu kadar ilgili ve illerine yatırım yapılması noktasında istekli olmaları bize doğru kararı almamız noktasında yardımcı oldu. Bizde fabrikamızı büyütme, yeni yatırımlar yapma planlarımızdan kendilerine bahsettik. Bizleri Yozgat’a davet ettiler. Yozgat Organize Sanayi Bölgesinden 20 bin metre kare arsa aldık. Hafriyat çalışmalarımıza 2018 yılı içerisine başlamıştık ve şuanda fabrikamızın inşaat gerçekleşme oranı yüzde 50’lerde. Eylül ayı içerisinde tesisimizde üretime başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Babayiğit, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “1987 yılında Dönsa Çorap İmalat Şirketi olarak çorap sektörüne ilk adımını atan şirketimiz;  2001 yılında bünyesine; Vasi Tekstil firmasını da dâhil ederek kısa sürede yapmış olduğu ihracatıyla kendini kabul ettirmiş ve şuan Türkiye'nin en seçkin ihracatçıların arasına girmiştir. Yaklaşık; 10 bin metre kare alanda faaliyet gösteren fabrikamız tam donanımlı kapasite ve son teknoloji ile en iyi hizmeti vermektedir. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerine yapmış olduğumuz çoraplar giyilmektedir.  Ar-ge çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Üretimlerimizin tasarımlarının tamamı kendimize aittir. Moda merkezleri oluşturduk ve çorap modasını biz belirliyoruz. Eylül ayında tamamlanacak olan tesisimiz modanın merkezi olacak.''

İş garantili eğitim

Fabrika kurulmadan eleman yetiştirmeye başladıklarını söyleyen Babayiğit; “Fabrikanın inşaatı Eylül ayında tamamlanacak. Bizlerde zaman kaybetmeme adına Eylül ayına kadar elemanlarımızı yetiştirme kadarı aldık.  Yozgat Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde 50 kişiye eğitim veriyoruz.  Burada eğitilen elemanlar kurulacak olan fabrikamızda çalışacak. İş- Kur ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu kursla ihtiyacımız olan vasıflı eleman eksikliğini gidermiş olacağız” dedi.


Geri Dön