03 / 05 / 2024

Dortmund ileTrabzon kardeş şehir oldu!

Dortmund ileTrabzon kardeş şehir oldu!

Trabzon'a hayran kaldı Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau ve beraberindekiler, Başkan Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti . Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau Trabzon2da kardeş şehir anlaşmasını imzaladı.



TRABZON Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak için kente gelen Almanya'nın Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ve beraberindekiler, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti. 


Kardeş şehir Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau ve konuklarını Trabzon'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Gümrükçüoğlu, her iki kentin kardeş şehir olması için ciddi adımlar atan ve gayret gösteren konuk belediye başkanına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, "Kardeş şehir anlaşmasının bütün dünya insanlarının barışı ve kardeşliği için ciddi çalışma, program ve yardımlarınızdan ötürü ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Trabzon'da kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceğinize inanıyorum. Kardeş şehir anlaşması ile birlikte her iki kent arasında kültür, sanat, spor ve ekonomi alanındaki işbirliğinin daha da gelişeceğine inanıyorum." ifadelerini kulandı. 


Trabzon'da gördükleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden Sierau, Trabzon'da çok büyük bir gelişim olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Sierau, "Bu ziyaretle birlikte şehrinizi görme imkânımız oldu. Kültürel zenginliklerinizi gördük. Okumakla görmek arasında çok fark var. Bütün delegasyon olarak çok memnun kaldık ve şehrinizi çok beğendik. Trabzon ile kardeş şehir anlaşmasından dolayı çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum." dedi. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden konuk Belediye Başkanı Sierau, "Kentsel dönüşümler için devletten çok büyük destek alıyorsunuz. Kentsel dönüşümlerle birlikte yeni yaşam alanları yapıyorsunuz. Bunlar çök önemli yatırımlar. Yeni rekreasyon alanları yapıyorsunuz Bunlar çok güzel. Bu tür yapısal değişiklikler size çok şeyle katacaktır. Trabzon'da çok büyük bir gelişim var. Trabzon gelişen bir şehir. Deniz kenarından olması dolayısıyla Trabzon çok şanslı bir şehir." ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşümler için merkezden çok büyük destekler alınması nedeniyle Sierau, "Biz de acaba Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı arasak da destek mi istesek?" şeklindeki esprisi gülüşmelere neden oldu.


Trabzonspor'u ziyaretleri ile ilgili de konuşan Sierau, "Dün Trabzonspor'la bir anlaşma yaptık. Trabzonspor'un Almanya'daki maçlarında biz orada olup Trabzonspor'u destekleyeceğiz. 

Türkiye'deki maçlarda da sizlerin Borussia Dortmund'un özelikle Fenerbahçe ile yapacağı maçlarında bizleri destekleyeceğinize inanıyorum." diye konuştu. 


Trabzon'un öğrenci kenti olduğunu gözlemlediklerini ve KTÜ'de yaklaşık 50 bin öğrencinin okumasının çok ciddi bir rakam olduğunu kaydeden Sierau, "Eğitim anlamında da işbirliği yapabiliriz. Ayrıca gençleri Dortmund'da karşılamak ve misafir etmek isteriz. Kardeş şehir anlaşması için katkısı olanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Ziyaret karşılıklı hediyeleşmelerin ardından kardeş şehirlerin isimlerinin yer aldığı bölüm ve meclis salonunun gezilmesini ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön