03 / 05 / 2024

Döşemelik kumaş fuarı 10-12 Eylül'de yapıldı!

Döşemelik kumaş fuarı 10-12 Eylül'de yapıldı!

Döşemelik kumaş fuarı 10-12 Eylül'de yapıldı. Dünya ev tekstili sektörünün en büyük oyuncularından Türkiye, 10-12 Eylül tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirilen MOOD Fuarı’nda yine gövde gösterisi yaptı...



Dünya ev tekstili sektörünün en büyük oyuncularından Türkiye, 10-12 Eylül tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirilen MOOD Fuarı’nda yine gövde gösterisi yaptı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği(TETSİAD) üyesi 36 firmanın yer aldığı fuarda, Türk firmaları hazırladıkları koleksiyonlar ile bu yıl da ilgi odağı oldular.



TÜRKİYE İLK 3’TE


Döşemelik kumaş sektörü için fuarın dünya çapında en etkili organizasyonlardan biri olduğunu dile getiren TETSİAD Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın, Türkiye’nin sektörde ilk sıralarda olduğunu kaydetti. 


MOOD Fuarı gibi niş fuarların önemine dikkat çeken Ali Sami Aydın; “Tekstil sektörü hayatımızın hemen her alanında var olan bir sektör. Biz de, tekstilin her alanında olduğu gibi ‘döşemelik kumaş’ alanında da çok iddialıyız. Tüm dünyanın saygı duyduğu ürün kalitemizin yanına tasarım gücümüzü de ekledik. Artık döşemelik kumaş trendlerinin oluşmasında Türkiye de söz sahibi” dedi.


EV TEKSTİLİNİN KAPSAMI HIZLA GENİŞLİYOR


Ev tekstili ürünlerinin kullanım yelpazesinin hızla genişlediğini ve Türk üreticiler olarak bu gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Ali Sami Aydın şöyle devam etti; “Bugün ‘contract business’ adı verilen otel, hastane vb. mekanların tekstil ürünlerini kapsayan bir sektörün varlığı herkesçe kabul edilmiş durumda. Döşemelik kumaş sektörü de apayrı bir kulvarda hızla ilerliyor. Artık tüm dünyada kendini kabul ettiren tasarım ve kalitede üretim yapıyoruz. Sektör, özellikle mobilya sektörü ile paralel bir büyüme sergiliyor. Türk üreticiler olarak tekstil sektöründeki zengin altyapı ve birikimlerimizi bu alanda da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”




Geri Dön