27 / 04 / 2024

Dr. A. Botan Berker Merkez Bankasında hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Dr. A. Botan Berker Merkez Bankasında hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

Dr. A. Botan Berker kimdir? Hangi üniversitede okudu? Merkez Bankasında hangi pozisyonda görev aldı? Dünyaca ünlü hangi kuruluşun Türkiye Genel Müdürlüğü görevinde yer aldı? İşte Dr. A. Botan Berker ile ilgili araştırılan tüm detaylar...



Botan Berker, orta öğrenimini TED  Ankara  Koleji’nde tamamladı. Lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme bölümünde ve lisansüstü eğitimini ise University of Deleware’de ekonomi dalında yapan Botan Berker, Marmara Üniversitesi’nden finans doktoru ünvanını almaya hak kazandı.

MERKEZ BANKASINDA ÇALIŞTI

Çalışma hayatına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) dış borç uzmanı olarak başlayan Botan Berker, daha sonra “Dünya Bankası” ve “OECD Türkiye’ye Yardım Konsorsiyumu” bünyesinde sağlanan kredilere yönelik olarak çalışmalar yaptı.

Dr. A. Botan Berker Merkez Bankasında hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

MERKEZ BANKASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİ OLDU

Botan Berker, Ödemeler Dengesi Bölümü’nde müdür yardımcılığını takiben, TCMB’nin yurt dışı piyasalardan borçlanmalarını gerçekleştirmekten sorumlu Uluslararası Kuruluşlar Bölümü’nde müdürlük görevinde bulundu.

LONDRA TEMSİLCİSİ OLDU

1994 - 1996 yılları arasında TCMB Londra Temsilciliği görevini yürütmesinin ardından, 1999 yılı Ocak ayında Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’ndan ayrıldı.

FİTCH’İN TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Botan Berker, daha sonra, Fitch Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu’nun Türkiye ofisini açtı. 2012 yılı Mart ayına kadar Fitch Ratings Türkiye’nin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde çalışmalarına devam eden Botan Berker,  2012 yılı Nisan ayında ise Merit Risk Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri şirketini kurdu.

Dr. A. Botan Berker Merkez Bankasında hangi alanda çalıştı? Şu an hangi görevi yürütüyor?

MARMARA ÜNİVERSİTESİNDE DERS VERİYOR

2012 - 2018 döneminde Turcas Petrol A.Ş.’nin risk yönetiminden sorumlu bağımsız yönetim kurulu üyesi pozisyonunda çalışan Botan Berker, Marmara Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak bankacılık ve finans dersleri veriyor. 

İŞ FİNANSAL KİRALAMA’DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Botan Berker, 25 Mart 2018 tarihi itibari ile İş Finansal Kiralama’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi görev almaya başladı ve halen bu görevine devam ediyor.

Ahmet Mete Çakmakçı kimdir? Hangi şirketlerin ve üniversitelerin yönetim kurullarında yer aldı?

U. Şafak Öğün kaç yılında doğdu? Harvard Business School'a neden gitti? Ne zaman genel müdür oldu?

Ozan Gürsoy kimdir? Nerede okudu? İş Girişim Sermayesi’nde hangi alanda görev alıyor?


Geri Dön